Sep 21, 2008

majlis berbuka puasa

majlis berbuka puasa-2008
.
pada 21 Sept 2008, satu majelis berbuka puasa anjuran puak-puak group 3 telah diadakan di sebuah restoran di seksyen 10, bangi.
.

lebih kurang 22 anggota pasukan menyertai majlis ini. dalam sebaik2 perancangan ada juga halangan. bak kata cik alia "kita tak pernah merancang untuk gagal, tetapi setiap perancangan pasti ada kegagalan".
.


keluarnya kata2 hikmat ini diakibatkan oleh 2 org peserta dhiya dan izan tak dpt nak makan lantaran restoran, Yankies Hut tak mengotakan janjinya... padahal tempahan dah dibuat pd hari sebelumnya. perut sorang2 semua berdendang rancak... mcm2 lagu dah kuar. dah la yang tukang lead kami ke sana bw kami pusing satu bangi gara-gara sesat dan tak tau jalan. dhol la katakan.
.

dhiya ngn aliya (PIC) memang hangin la, kami nak blah br nak anta makanan.. sorry yup. hati person in charge kami dah merajuk. so taik itik taik ayam, sorry tak layam.. nampak jerk gempak restoran tp gagal nak serve untuk kami. mungkin customer ramai sangat kot!
.
kami bertukar restoran lak.. Restoran Rimbun Klasik pulok.. tul2 depan Yankies Hut nih. memang leh puji la restoran ni dalam serve org.. pantas dan effisyen.. makanan pun sedap kecuali ayam goreng lemon restoran nih. keras membatu! ahaks...
.

tapi yang sedihnya, dhiya ngn izan tak leh nak join kami. ada hal.... memang tak best ar, sebab plan nak buka posa sama2..tinggal la kami 20 org melantak makanan... mula2 jerk macam sedih, lama2 semua macam lumba sapa makan paling cepat. tak pe kita plan tahun depan pulak. tak pun wat majlis rumah terbuka, tapi makan time maghrib.. ok x?
.

macam biasak ar, geng2 lelaki jadik tukang abiskan sakit baki makanan.. tak baik membazir. maklum ar membazir amalan setan. ahaks.
.

kami bersurai pukul 10.15pm. kos keseluruhan lebih kurang rm400. ok la... makanan pun best!
.

kami bukannya ape, sonok makan sama2 ngn jumpa geng2. kepada dhiya dan aliya... klu boleh anjur la lagi.. majelis rumah terbuka takde ke? korang buat ar kat umah korang. kami datang-makan jerk. orait!
.
................................................

huhu..tgh tunggu makanan sampai
.

bincang perancangan masa depan
.

huhu.. si falah tgh wat lawak
.

konyang la tuh!
.

~huhu~

.

.

.

p/s: ramai yang tlg makankan untuk dhiya ngn izan.. :-D

1 comment:

Sakura said...

syok gak...klu ade mat kn best...??huhuu......len kali kita mkn sne lak perus. ko da tau jalan. trip to bangi lak...ahakss!!!