Aug 13, 2012

(info) bentonix & bentonia-sendayan

assalamualaikum w.b.t


ah ha, ada lagi neighborhood baru di buka di hijayu (mcm hidayu plak), bandar sri sendayan. maknanya ada lagi rumah baru untuk dijual. kali ini diberi nama bentonix dan bentonia. mcm biasa la, nama mesti nak kena gempak kan.. kan. baru menarik minat. sampai rumah aku sewa pun aku bagi nama helonix. hehe. konon-konon aje.

sikit2 pasal rumah berkenaan untuk yang berminat. mana tahu ada yang tengah usha2 rumah untuk dibeli. bandar sri sendayan adalah antara pilihan yang tepat. oh ya, kedua2nya adalah international lot dan freehold.

bentonia

kita check bentonia dulu. rata-rata, menunggu rumah setingkat untuk dibeli di bandar sri sendayan ni. haa, apa lagi pergi la beli.


keluasan tanah : 22' x 80'
keluasan built up: 1560 sq ft
jumlah bilik: 4 bilik + 2 bilik air
harga min*: RM268,888 (min/intermediate)
harga max*: RM771,150 (max/biggest corner lot)
*note: harga sebelum diskaun menarik. xx% tu.
yang pasti zero cost entry (tgk terma & syarat dulu)



bentonix


keluasan tanah : 22' x 80'
keluasan built up: 2685 sq ft
jumlah bilik: 4 bilik + 4 bilik air
harga min*: RM408,888 (min/intermediate)
harga max*: RM 899,088 (max/biggest corner lot)
*note: harga sebelum diskaun menarik. xx% tu.
yang pasti zero cost entry (tgk terma & syarat dulu)





buat yang berminat, teruja nak tengok brochure dalam bentuk pdf atau ada soklan2 yang hendak ditanya. sila-lah ajukan. saya sudi melayan soklan2 anda. hehe. sms email address ke no phone sy 0129578412 atau mfairuzfauzi@gmail.com. nati saya forwardkan brochure.

mungkin yang ada masih blur tak tahu mana letaknya bandar sri sendayan ni, link2 berikut boleh bagi tahu serba sedikit pasal bandar sri sendayan yang permai itu. eceh..ceh..




kena rajin klik kat link2 tersebut untuk lebih tahu pasal sendayan nih. malas pula nak cerita apa yang akan ada kat bandar sri sendayan. takut org muak nak baca. hehehe. discover la sendiri2 yea.


sumber: www.1sendayan.com





+ bentonix & bentonia offer free membership untuk jd member 1sendayan club house. ada kolam renang saiz olympik. minta2 menjadi dan cepat2 siap. nak wat kuak rentang. hehe
++ masih available velonix & velonia, corner & end lot. kriptonix (bumi lot) pun masih ada. tapi sgt2 limited. siapa cepat dia dapat.!

8 comments:

Anonymous said...

cepatnye dh release new phase
laku macam goreng pisang sendayan neh
i owner cosmoxia

Anonymous said...

First application for bentonia..hihi

Anonymous said...

Makin lama makin cantik plak umah kat sendayan ni. Anyway we bought a unit of tritonix.. Apsal fasa yg baru ni ada offer membership?

Anonymous said...

sendayan mmg berbaloi beli even agak jauh kedalam. Pembangunan sangat terancang . Sy beli cosmoxia dulu 310K je sekarang pehh harga naik cepat.
pindah hujung tahun ni sebab simpan duit unutk reno eheheh

Anonymous said...

saya dah beli velonix, kalo nak tukat to bentonix boleh ke?

peruz/siso maker said...

rasa boleh..
tapi guna RM la. kena bayar penalti. guaman fee lg.

mungkin leceh juga.

zzzzz said...

kriptonix ada lg x?sy nk beli...aritu taye sp dia bgtaw dah abis betul ke?

Anonymous said...

yups .. kriptonix da abih .. tu lot bumi .. dekat ngan masjid