Jan 15, 2011

jom jelajah dunia

mcm best jerk nak ajak org pergi jelajah dunia. pdhal org lain dah melepasi laut china selatan, selat melaka dan lautan pasifik pun dah. kiranya dah pergi oversea la. tak kecoh pun. aku yg belum pernah lagi ke oversea nih nak kecoh2 plak. tapi takpe, yang senasib dengan aku. ada cr baru nak menjelajah dunia.

menarik? memang menarik! hanya perlu klik pada link ini.

tgk tempat yg telah aku jelajahi.

1. mula-mula kita kena balik kg. minta restu ma abah nak merantau jauh2. kalau jadi apa2 tak la terkilan sgtkan??



2. dah ma abah izinkan, br boleh mulakan penjelajahan. kita ke pulau sipadan dulu. jernihnya air kat sini memang tak leh citer ar. tempat lain membiru jerk kaler laut, tapi sekeliling pulau sipadan ni air sampai takde kaler. kalau nak wat jahat kat member pun boleh, masukkan air laut tu dalam botol air mineral. pastu bg dia minum. lepas dia minum, memang kena sumpah seranah la jawabnya.




3. seterusnya melawat ke tanah suci mekah pulak. aduyai baiknya aku.




4. kemudianya, rumah putih. boleh tahan juga besar kawasan dia. yang bestnya. susunan bangunan di kawasan tu tersusun rapi. tapi kalau perhati betul2. byk kena ada traffic light. sebab byk sgt simpang empat. agak2 nya kat sini ar diorg buat rancangan jahat nak serang negara-negara islam dulu. sebenarnya nak tengok semegah mana WH ni.



klik utk besarkan gambar!

+ jgn jadi katak dibawah tin susu. haha. br menjelajah guna wikimapia dah anggap tak duk bwh tempurung.
++ wikimapia ni tak updated. sebab pokok mangga kat umah aku dah lama kena tebang. tapi masih ada lagi.
+++ kagum juga, mcm mn diorg cantumkan kesemua gambar yg di ambil dr setelit nih. semua gambar ni rasanya di ambil pada waktu siang. sbb waktu siang la ada spotlight semua jadi. segala spotlight yang ada kat dunia nih mmg tak leh lawan punya. itu pasti.

4 comments:

Kasim Ahmad said...

gua tringin nak pegi peris.. hoho

ain said...

cuti bnyk..g la jenjalan...:)

_pAerOh pAujI~ said...

cuti byk.. 8hr setahun.. hukhuk

amiN .. said...

Lw bOleyh .nK g tMpat yG teNanG2 ..he3
smOga aLLah iZinkaN :D