dah lama rasanya tak bercerita pasal makanan. sebab lama tak update blog pun ya juga. kali ni , jom lari topik sikit.! mari bercerita pasal makanan bernama 'sayur jeruk'. juadah kali ni agak istimewa. tidak syak lg, mmg istimewa. dalam hidup ni la kali pertama rasa dan pemberian dari org yg susah payah menghantarnya. semata-mata nak suh aku rasa. sob2x.
berdasarkan analisa, adanya unsur2 lobak, sawi, timun dan cili padi. lobak jeruk pada komposisi terbesar. pastu disiram dengan cuka (kot). bila nama jeruk, dah tentu ada rasa masam. tapi rasa masam2 yang sedap. paling sedap timun. lobak tu kurang sikit. agak pahit.
lebih sedap makan dengan nasi panas dengan gulai lemak ayam, ikan goreng & sambal sotong. bila tergigit cili tu pun sedap gak, rasa pedas2. nak kan resepi?? sila jangan bertanya. sebab ini adalah resepi turun temurun sejak dulu lg. dan ianya adalah p & c. lebih2 lg, si pemberi pun tak tahu mcm mana nak buat sayur jeruk ni. hanya tahu makan katanya. hehehe.
+ terima kasih matahari.
++ sungguhpun takde resepi, selamat mencuba ya~
+++ handset kamera takde auto focus, kabur sikit gambar.
berdasarkan analisa, adanya unsur2 lobak, sawi, timun dan cili padi. lobak jeruk pada komposisi terbesar. pastu disiram dengan cuka (kot). bila nama jeruk, dah tentu ada rasa masam. tapi rasa masam2 yang sedap. paling sedap timun. lobak tu kurang sikit. agak pahit.
lebih sedap makan dengan nasi panas dengan gulai lemak ayam, ikan goreng & sambal sotong. bila tergigit cili tu pun sedap gak, rasa pedas2. nak kan resepi?? sila jangan bertanya. sebab ini adalah resepi turun temurun sejak dulu lg. dan ianya adalah p & c. lebih2 lg, si pemberi pun tak tahu mcm mana nak buat sayur jeruk ni. hanya tahu makan katanya. hehehe.
+ terima kasih matahari.
++ sungguhpun takde resepi, selamat mencuba ya~
+++ handset kamera takde auto focus, kabur sikit gambar.
No comments:
Post a Comment