Jul 25, 2012

(info) rumah untuk dijual di sendayan

sudah menjadi impian setiap dari kita nak ada rumah sendiri. masing2 ada target sendiri pada umur berapakah mahu memiliki rumah sendiri. dan dah set di kotak fikiran cmner rumah impian itu nanti. eh, aku pun sama la. impian nak ada umah sebelum 30 tahun. aku cabar diri sendiri. :) berkobar2 la cari rumah. bermula berhajat nak beli rumah aku menyewa, mencuba lelongan rumah dan cuba juga nak beli rumah baru. dalam duk survey nak beli rumah baru byk biji rumah contoh dah aku usha. dari apartmen sampai la semi-d. saja usha2, tahu tak mampu~


buat yang ada impian nak beli rumah terutama area seremban atau negeri sembilan, boleh la tgk2 rumah kat bandar sri sendayan. township yang baru di negeri sembilan. reka bentuk rumah yang moden dan luas. tak caya, jom tgk jenis2 rumah yang ada dan sedikit speksifikasinya:-

velonix
 artist illustration

actual. show room.

land area: 20'x70'
built up: 2,326 sq.ft
price: min-rm308K~max-rm 764K (before disc.)
-corner lot only available-

florenix

land area: 20'x70'
built up: 2,326 sq.ft
price: min-rm318K~max-rm 764K (before disc.)
-corner lot only available-


tritonix

rumah contoh dlm pembinaan

land area: 22'x80'
built up: 2,596 sq.ft
price: min-rm379K~max-rm 887K (before disc.)

yang dah habis terjual helonix, natronix, natronia & helonia. sebenarnya banyak lagi fasa baru yang dibuka. terbaru kriptonia, single storey 20'x80 dan kriptonix double strorey 20'x80'. laris macam pisang goreng panas. sebab mengikut masterplan sebuah bandar baru moden akan terbina. dalam the edge bertarikh 31 Okt 2011 ada artikel pasal sendayan bertajuk 'building the 'damansara of seremban'. tu yang pakat nak invest.

oh ya, tak cerita pulak sebab kenapa aku suka design & speksifikasi rumah2 kat sendayan ini,

1. gated housing

2. air cond/ water heater point, tak perlu buat wiring baru.
3. jubin bilik air sampai ke siling



4. tingkap yang luas

5. store yang kemas
6. jubin 2'x2'


7. surau yang moden


8. suis yang moden jugak.


9. tempered glassnya di balkoni


10. longkang yang tertutup dan laluan penjalan kaki.



kalau ada siapa2 berminat nak memiliki rumah di bandar sri sendayan, boleh-lah ajukan pertanyaan ke 0129578412 atau mfairuzfauzi@gmail.com. sekarang ada promosi cash rebate RM3K dan lagi ada discount yg serius ringankan beban anda bayar deposit 10%. berminat jgn lupa email yea. yea!




+ jom pakat2 jadi org sendayan.

1 comment:

Ros Nani said...

Berapa harga deposut rumah ni ?